Viessmann Vitosol 100-FM е високоефективен плосък селективен колектор със специално покритие на абсорбера ThermProtect, което предпазва колектора от прегряване. Vitosol 100-FM е идеалното допълнение към отоплителаните инсталации на жилищни сгради, обществени и търговски обекти.

Предимства на Vitosol 100-FM

  • Специално покритие на абсорбера ThermProtect за защита от прегряване
  • Висока ефективност за подгряване на битова гореща вода и подпомагане на отоплението
  • Подходящ за монтаж на скатни, водоравни покриви и фасади
  • Възможен е хоризонтален или вертикален монтаж на колекторите

Специално покритие за защита от прегряване ThermProtect

Патентованото от Viessmann специално покритие на абсорбера предпазва колекторите от прегряване. При повишаване на температурата над около 75°C се променя кристалната структура на абсорберното покритие, което води до многократно повишаване на топлинното излъчване и намаляване на мощността на колекторите. Така се предотвратява образуването на пара в соларната инсталация. С понижаването на температурата кристалната структура на покритието се връща в първоначалното си състояние.

Трайна плътност и изолация

Алуминиевата рамка, безшевното захващане на стъклото и високоефективната топлоизолация гарантират трайната плътност, висока стабилност и ниски топлинни загуби на колекторите.

Лесен и сигурен монтаж

Вградените изводи на тръбите позволяват лесен и сигурен монтаж на до 12 слънчеви колектора в едно колекторно поле. Плоските колектори Vitosol 100-FM са подходящи за вграждане в покрив, монтаж върху скатни покриви или за свободно стоящ монатаж върху плоски водоравни покриви. Системите за монтаж са изпълнени от устойчиви на корозия елементи от неръждаема стомана и алуминий.

Технически данни на Vitosol 100-FM

ТипVitosol 100-FM
Тип SV1F
Vitosol 100-FM
Тип SH1F
Брутна площ, m22,512,51
Абсорбираща площ, m22,322,32
Апертурна площ, m22,332,33
Размери
Ширина, mm 10562380
Височина, mm 23801056
Дълбочина, mm 7272
Тегло, kg 4242

Vitosol 100-FM се доставя с рамка в алуминиев цвят.

Плосък колектор Viessmann Vitosol 100-FM