"ВИЛФ - инженеринг ООД"

интелигентен подход към по - добър живот

Топлообменници от оребрени тръби

Представяме на Вашето внимание топлообменници от оребрени тръби, производство на фирма „ВИЛФ-инженеринг“ ООД гр.Пловдив, подходящи за приложение във водни отоплителни инсталации и инсталации с топлоносител водна пара за топлинна обработка на въздух в климатични камери, сушилни камери, калорифери и др.

Особено е подходящо приложението на топлообменниците от оребрени тръби като утилизационни топлообменници за оползотворяване на отпадна топлина от димни газове от парни и водогрейни котли или други източници с температура на флуида до 450°С, повишавайки ефективността на съществуващите инсталации.

Предназначение
Оребрените тръби намират приложение в направата на топлообменници за сушилни камери, вентилационни камери, въздухоподгряващи топлообменници калорифери и др., както и за направа на отоплителни тела за помещения /радиатори/. Особено са подходящи за приложение в инсталации с топлоносител водна пара с параметри: налягане до 40bar и температура до 250°С.

Също така оребрените тръби са много подходящи за изработването на утилизиращи топлообменници към парни и водогрейни котли, както и за оползотворяване на отпадна топлина от различни видове пещи и горивни камери с температура на димните газове до 450°С.

Могат да се изработят нестандартни топлообменници и топлообменници по специфично задание на Възложителя.

Конструкция
Оребрените тръби се изработват от черна безшевна тръба от стомана P265GH, P355GH, 13CrMo4-5, както и от специфицирани по задание на Възложителя стомани и дебелина на стената.

Топлообменниците от оребрени тръби могат да се изпълнят горещо поцинковани с цел повишаване устойчивостта им на корозия към образуван конденз при прилагането им в утилизатори на димни газове или в климатични камери, и към някои агресивни среди. Могат да се изработят и топлообменници от неръждаеми оребрени тръби от стомани AISI304 и AISI316.

Оребрените тръби се изработват със стъпка между ребрата минимум 5mm за тръби с диаметър от 32мм до 114мм и размери на лентата от 05мм х 20мм до 2мм х 50мм, Могат да се изпълнят топлообменници с дължина на оребрената тръба до 6000мм без прекъсване на оребряването. По задание на Възложителя може да се изпълни оребряване на тръби с дължина до 9000мм без прекъсване на оребряването.

И някои снимки на топлообменник за подгряване на въздух за сушилна камера с топлоносител водна пара с работно налягане 8bar с параметри тръба стоманена P265GH Ф32х4.0, височина на реброто 20мм., стъпка 6,2мм.

Топлообменници от оребрени тръби Топлообменници от оребрени тръби Топлообменници от оребрени тръби Топлообменници от оребрени тръби Топлообменници от оребрени тръби