Производство на топлообменници от оребрени тръби

Представяме на Вашето внимание топлообменници от оребрени тръби, производство на фирма „ВИЛФ-инженеринг“ ООД гр. Пловдив, подходящи за приложение във водни отоплителни инсталации и инсталации с топлоносител водна пара за топлинна обработка на въздух в климатични камери, сушилни камери, калорифери и др.

Производство на топлообменници от оребрени тръби

Особено е подходящо приложението на топлообменниците от оребрени тръби като утилизационни топлообменници за оползотворяване на отпадна топлина от димни газове от парни и водогрейни котли или други източници с температура на флуида до 450°С, повишавайки ефективността на съществуващите инсталации.

Предназначение на топлообменниците от оребрени тръби

Оребрените тръби намират приложение в направата на топлообменници за сушилни камери, вентилационни камери, въздухоподгряващи топлообменници калорифери и др., както и за направа на отоплителни тела за помещения /радиатори/. Особено са подходящи за приложение в инсталации с топлоносител водна пара с параметри: налягане до 40bar и температура до 250°С.

Също така оребрените тръби са много подходящи за изработването на утилизиращи топлообменници към парни и водогрейни котли, както и за оползотворяване на отпадна топлина от различни видове пещи и горивни камери с температура на димните газове до 450°С.

Могат да се изработят нестандартни топлообменници и топлообменници по специфично задание на Възложителя.

Конструкция на топлообменник от оребрени тръби

Оребрените тръби се изработват от черна безшевна тръба от стомана P265GH, P355GH, 13CrMo4-5, както и от специфицирани по задание на Възложителя стомани и дебелина на стената.

Оребрена тръба

Топлообменниците от оребрени тръби могат да се изпълнят горещо поцинковани с цел повишаване устойчивостта им на корозия към образуван конденз при прилагането им в утилизатори на димни газове или в климатични камери, и към някои агресивни среди. Могат да се изработят и топлообменници от неръждаеми оребрени тръби от стомани AISI304 и AISI316.

Оребрените тръби се изработват със стъпка между ребрата минимум 5mm за тръби с диаметър от 32мм до 114мм и размери на лентата от 0,5мм х 20мм до 2мм х 50мм, Могат да се изпълнят топлообменници с дължина на оребрената тръба до 3000мм без прекъсване на оребряването. По задание на Възложителя може да се изпълни оребряване на тръби с дължина до 9000мм без прекъсване на оребряването.

И някои снимки на топлообменник за подгряване на въздух за сушилна камера с топлоносител водна пара с работно налягане 8bar с параметри тръба стоманена P265GH Ф32х4,0, височина на реброто 20мм, стъпка 6,2мм.

За повече информация, оферта или консултация, моля, свържете се с нас на телефон 0879 808 701, 0879 808 700, на имейл wilf_eng@mail.bg или използвайта нашата Форма за запитване.